Voor 23:30 uur besteld, dinsdag in huis
 • Voor 23:30 uur besteld, dinsdag in huis
 • Discreet verpakt en bezorgd
 • Klanten geven ons een 9.1
 • EasyToys
  2 + 1 GRATIS op geselecteerde items! Code: SUMMER
  2 + 1 GRATIS op geselecteerde items! Code: SUMMER

  Heb je vragen?
  We helpen je graag!


  Wat is zaadbalkanker?

  Zaadbalkanker is een vorm van kanker die de zaadbal (ook wel teelbal genoemd) aantast. De medische term voor deze aandoening is testiscarcinoom. Gelukkig is zaadbalkanker relatief zeldzaam, met ongeveer 800 gevallen per jaar in Nederland. Hoewel het een zeldzame vorm van kanker is, is het wel de meest voorkomende kankersoort bij jonge mannen tussen de 18 en 35 jaar. Echter, ook jongere of oudere mannen kunnen met deze ziekte te maken krijgen.


  Hoe check ik mijn ballen?

  Het beste moment om je ballen te checken is tijdens het douchen of als je in bad zit. Door het warme water is je balzak ontspannen en soepel waardoor je alles goed kan voelen. Neem je ballen vervolgens een voor een tussen je duim en wijsvinger en controleer ze op grootte, vorm en gewicht. Het is overigens normaal dat één van beide testikels groter is dan de andere. Als je dit elke maand op een vast moment doet, vergeet je het niet en wordt het makkelijker om mogelijke veranderingen te ontdekken. Voel je iets wat er eerst nog niet zat of waar jij je zorgen om maakt? Schaam je dan niet, en neem contact op met je huisarts.


  Voetbal Geeft Prijs

  FC Emmen en hoofdsponsor EasyToys hebben de eerste prijs van € 50.000 in ontvangst genomen tijdens de Eredivisie Awards in de categorie Voetbal Geeft. Op de speciale avond in Utrecht afgelopen september zijn de roze FC Emmen-shirts om aandacht te vragen voor zaadbalkanker gekozen als beste maatschappelijke initiatief. Daarnaast heeft VriendenLoterij vanwege de kwaliteit van de ingediende projecten alle nominaties (tien in totaal) beloond met € 15.000 (extra).

  Voetbal Geeft is een initiatief van de VriendenLoterij, in samenwerking met de Eredivisie CV en ESPN. Met deze competitie bieden zij alle eredivisieclubs de kans om een vernieuwend maatschappelijk project te realiseren en zo bij te dragen aan een gezonde, inclusieve en sterke samenleving.  Ballen-alarm

  Met de ludieke actie 'Het Ballenalarm' vraagt de Stichting Zaadbalkanker om extra aandacht voor zaadbalkanker. Het idee is om mannen een maandelijkse reminder te geven om hun ballen te checken. Dit moet leiden tot de vroegtijdige ontdekking van zaadbalkanker, ook wel teelbalkanker genoemd, de meest voorkomende kanker bij mannen tussen de 15 en 40 jaar. Wanneer dan? Elke eerste maandag van de maand om 12.00 uur - als de maandelijkse alarmsirenes loeien. Het luchtalarm wordt dus een ballenalarm! De initiatiefnemers van 'Het Ballenalarm' (laat alles vallen en pak je ballen) benadrukken dat het goed is om een vast checkmoment in te bouwen. Dat zal leiden tot de eerdere ontdekking van ziekten, legde arts Berend van Doorn uit in het NOS Radio 1 Journaal. "De vooruitzichten zijn meestal goed", zei hij. "Maar hoe sneller je erbij bent, hoe groter de overlevingskans."


  Stichting zaadbalkanker

  Stichting Zaadbalkanker is er voor zaadbalkankerpatiënten en hun naasten. Kerntaken van Stichting Zaadbalkanker zijn: het geven van informatie en voorlichting, het organiseren van lotgenotencontact en belangenbehartiging van zaadbalkankerpatiënten.

 • "We geven up-to-date informatie over zaadbalkanker"
 • "We organiseren lotgenotencontact"
 • "We komen op voor de belangen van patiënten"

 • Donateur worden?