Voor 23:30 uur besteld, woensdag in huis
 • Voor 23:30 uur besteld, woensdag in huis
 • Discreet verpakt en bezorgd
 • Klanten geven ons een 9.1
 • EasyToys

  Heb je vragen?
  We helpen je graag!

  - Discreet verpakt en bezorgd -

  De beste kegelballen

  Kegelballen

  Wat zijn Kegelballen?

   

  Een kegelbal is een vaginaal balletje die ontworpen is om de bekkenbodemspieren mee te trainen. Het trainen van de bekkenbodemspieren wordt ook wel het doen van kegeloefeningen genoemd. Deze oefeningen zijn vernoemd naar een arts met de naam Dr. Kegel. De kegelballen zijn speciaal ontworpen om deze oefeningen goed uit te kunnen voeren. Ze beschikken namelijk over een koord, zijn vaak gecoat en niet heel flexibel. Je kunt kiezen uit modellen met 2 of 3 balletjes of een complete set en de vorm van de balletjes verschilt ook vaak zo heb je ook verschillende gewichten.

  Geschikt voor beginners

  Daarnaast zijn Kegelballen vaak iets groter dan een gemiddelde vaginale bal waardoor ze uitermate geschikt zijn voor vrouwen die voor het eerst hun vaginale spieren willen trainen. Balletjes die namelijk iets groter zijn, blijven makkelijker zitten als je de spieren gaat trainen. Een balletje van klein formaat kan er namelijk sneller weer uitvallen.

  Welke verschillende soorten kegelballen zijn er?

   

  De kegelballen zijn verkrijgbaar in verschillende soorten, maten en kleuren. Sommige modellen beschikken over balletjes binnenin die verschillende gewichten bevatten. Daarnaast zijn er modellen die beschikken over 2 of 3 verschillende balletjes. Ook kun je kiezen voor balletjes met verschillende structuren en je kunt gaan voor een model die je kunt bedienen met een app. Zo kun je meten hoe je oefeningen zijn gegaan.

  "Hoe kleiner de balletjes hoe moeilijker het wordt om ze in te houden. Beginners doen er dus goed aan met wat grotere vagina balletjes te beginnen. Denk aan circa 3 centimeter in doorsnee. Wanneer het makkelijker voor je wordt ze in te houden, kun je overgaan op kleinere balletjes."
  ga naar het artikel.
  SassySue

  Voor wie zijn kegelballen geschikt?

   

  Een kegelbal is voor vrouwen. De vaginale ballen zijn speciaal ontworpen om te gebruiken om de bekkenbodemspieren te trainen. Door deze spieren te trainen, worden orgasmes heftiger. Door je spieren continu aan te trekken, heb je er meer controle over tijdens een hoogtepunt. Zowel voor jou als voor je partner. Stevigere spieren zorgen er namelijk voor dat je partner meer voelt tijdens penetratie.

  Voor beginners

  Deze balletjes voor de vagina zijn vooral heel geschikt voor beginners om de spieren te trainen. Ze beschikken namelijk over een koordje waardoor je de balletjes makkelijk weer kunt verwijderen als je ze eenmaal in hebt gebracht. Daarnaast zijn kegelballen vaak groter dan de standaard vaginale balletjes en ze zijn gecoat waardoor ze ook zacht aanvoelen als je ze inbrengt. De grootte van de ballen zorgt er voor dat ze niet makkelijk uit je vagina kunnen vallen als ze eenmaal ingebracht zijn. Hierdoor hoeven je spieren niet zo hard te werken als met een klein of los balletje. 

  Hoe gebruik je kegelballen?

   

  Het is afhankelijk van het soort vaginalle ballen hoe je ze gebruikt. In principe verschilt het gebruik van een kegelbal niet met dat van een standaard balletje voor de vagina. Wil je meer informatie over het gebruik van een vaginaal balletje? Dan kun je naar deze categorie gaan om hier de uitgebreide uitleg te lezen. Omdat kegelballen beschikken over een koordje is het een van de makkelijkste modellen uit deze categorie om te verwijderen. Dat doe je net zoals je een tampon verwijdert. Je kunt een gehurkte houding aannemen, een beetje drukken en voorzichtig aan het touwtje trekken. 

  Hoe maak je kegelballen schoon?

   

  Het spreekt waarschijnlijk voor zich dat het heel belangrijk is om je nieuwe vaginale ballen goed te reinigen voor en na gebruik. De modellen met een koord zijn iets moeilijker om te reinigen dan de modellen zonder koord. Kegelballen schoonmaken vergt dan ook iets meer werk. Je kunt de balletjes reinigen door gebruik te maken van warm water en anti-bacteriële zeep of een toycleaner. Reinig de delen tussen de ballen. Als hier zeep- of slijmresten blijven zitten, bestaat er een kans dat je zuurgraad wordt aangetast de volgende keer dat je een speeltje als deze gebruikt. Dit kan er voor zorgen dat je vatbaarder bent voor vaginale schimmels, bactieren en infecties.